pronostiek: Giro d'Italia 2017
25/05/2017

Zware bergrit voor Van Garderen

Tejay Van Garderen kon, na zijn tijdsverlies de afgelopen 2,5 weken, meeglippen in de ontsnapping van de dag waar Landa voor ritzege en bergtrui ging. Zij waren overduidelijk de beste klimmers en sprintten voor de zege waarbij de Amerikaan de Spanjaard er op legde. Landa lijkt wel zeker van zijn bergtrui.

Achter hen probeerde Quintana aan te vallen, ook dankzij Amador en Anacona die voorop raakten, maar hij bleek niet sterk genoeg om weg te blijven. Uiteindelijk werd het nog een pokerspel tussen de huidige top 3 waardoor de rest afstand kon nemen. Verliezer van de dag werd Jungels die vroeg moest afhaken en nu ook achterstand heeft in de strijd om de jongerentrui.

Dieter Vermander steekt bij Gitovu de ritzege op zak. Koen Beuckels werd samen met Christophe Schelfaut tweede. De roze trui verandert niet en blijft bij Thijs Deklerck, maar zijn voorsprong slinkt tot 12 punten op Frank Leemans. Etienne Vermeulen is de nieuwe 3e.

En morgen mogen de renners alweer klimmen! Onderweg anderhalve col en voor de rest behoorlijk veel bergaf en vlak, maar de finish belooft de moeite te zijn met een col van 15,5km waarvan de eerste 6,5km aan 9,5% zijn. Zien we nu een andere strijd onder de toppers of blijft Dumoulin alles geweldig goed onder controle houden?

24/05/2017

Rolland wint overgangsetappe

Na een monsterontsnapping met een grote groep avonturiers heeft Pierre Rolland zijn ritzege beet. De Fransman kon wegrijden uit een elitegroepje waar De Plus zich leegreed voor Devenyns. Het was uiteindelijk Rui Costa die naar plaats 2 spurtte voor Izaguirre. De truien blijven ongewijzigd.

Een overgangsetappe met minder bekende renners vooraan, dus meteen een stuk lagere scores bij Gitovu. Antoine Van Meeuwen mag zich ritwinnaar noemen. De roze trui blijft ongewijzigd bij Thijs Deklerck, met op zijn hielen Frank Leemans en Pieter Waltraevens.

Morgen opnieuw een zware bergrit met 3,5 cols onderweg én een finish bergop! We kijken uit naar het bestoken van de roze trui wat ongetwijfeld een spannende rit zal opleveren!

23/05/2017

Nibali rit, Dumoulin nipt roze

De koninginnenrit heeft niet ontgoocheld. Verschillende ploegen bestookten het Sunweb kamp van leider Dumoulin van bij de start toen een omvangrijke kopgroep met zowel te duchten ontsnappers als tophelpers wegreed. Daarbij kwam, voorlopig, het moment van deze Giro: leider Dumoulin die genoodzaakt was een sanitaire stop in te lassen. Dit gebeurde vlak aan de voet van de laatste keer Stelvio waardoor Dumoulin alleen naar boven en beneden moest rijden.

Uiteindelijk vielen Nibali, Quintana, Zakarin en Pozzovivo op in de klim naar boven en reden ze de rest op achterstand, waarna Nibali in de afdaling naar leider Landa, uit de kopgroep, toesnelde. In de sprint klopte hij de Spanjaard om zo de eerste Italiaanse zege te krijgen. Dumoulin klom en daalde eigenlijk goed in zijn eentje en verloor slechts 2min op Quintana.

Een gedeelde ritzege bij Gitovu en dat met een ploegnaam 'Ex aequo', ongelofelijk van Bram Larock die Artuur Schotte naast zich moet dulden. In het gevecht voor de roze trui moet leider Thijs Deklerck zijn voorsprong ietwat inboeten, want Frank Leemans komt gevaarlijk opzetten. Steven Bijlsma zakt dan weer naar plaats 3, niet geholpen met zijn 4 opgaves.

Morgen een overgangsrit waar we geen strijd in het algemeen klassement verwachten. Dat zal voor donderdag, vrjidag en zaterdag zijn.