pronostiek: Tour de France 2017
20/07/2017

Barguil met zijn tweede

Warren Barguil heeft voor het vierde ritsucces gezorgd voor Sunweb in deze Tour. De Fransman sprong weg uit de groep der favorieten op 5 km van de top van de Izoard en gaf zijn bollen zo nog wat meer kleur. Bj de favorieten geen grote verschuivingen. Enkel Aru zakt wat weg naar plaats 5 en Bardet pakt nog 4 bonificatieseconden en komt zo een klein stapje dichter bij Froome.

Sylvie Gruyaert wint vandaag voor Marc Jodts en Roel Masschelein. Pieter Decruynaere komt aan kop, voor Steven Declerck en Etienne Ysebaert.

18/07/2017

Matthews opnieuw na waaiers

Opnieuw een entertainende etappe door het heuvelachtig begin waardoor Kittel in de problemen kwam en Sunweb vol door trok en door de zijwind die in de laatste kilometers sommigen flink wat tijdsverlies opleverde. Matthews kon de sterke teamprestatie verzilveren door de sprint te winnen voor Degenkolb en Boasson Hagen. Hij komt zo op 30 punten van groene trui Kittel. Bennett (12e) stapt vandaag uit de race terwijl Martin, Meintjes en Contacor behoorlijk wat tijd verliezen.

Gedeelde ritzege bij Gitovu: Frederik Froyman en Freddy Allemeersch scoren elk 155 punten met Matthews als kopman.

Etienne Ysebaert blijft stevig in de gele leiderstrui zitten en heeft nu 110 punten voorsprong op Pieter Decruynaere en 153 op Tim Verhenne. Best een grote voorsprong met slechts een handvol etappes te gaan.

Morgen de eerste van een loodzware tweedaagse in de Alpen. Nu we in de laatste week zitten barst de Tour pas echt los met morgen ook het dak van de Tour (de Galibier) op 2642m. Stevige kost dus, en gelet op de kleine tijdsverschillen en de tijdrit zaterdag verwachten we aanvallen!

15/07/2017

De stoefers in het geel

Vandaag reden de renners de perfece etappe voor mannen die een potje stevig kunnen sprinten bergop. Het mag dan ook niet verbazen dat bij de favorieten ook Gilbert en Van Avermaet gerekend werden. 

Uiteindelijk ging Matthews met de overwinning aan de haal, hij kon makkelijk Van Avermaet afhouden die nooit het gevoel had te kunnen winnen.

Nog belangrijker dan deze winst is misschien wel het feit dat Etienne Ysebaert de leiderstrui overneemt van Steven Declerck. Net zoals Froome dat deed bij Aru (die zich wat klungelig liet verrassen op de slotklim van de dag).

Met de top 4 op slechts 80 punten van elkaar lijkt alles nog mogelijk in deze ongemeen spannende Tour pronostiek!