pronostiek: La Vuelta 2017
11/09/2017

Stefaan Detremmerie wint de Vuelta!

Op de laatste dag zag Stefaan Detremmerie in zijn ooghoek Hans D'Hondt af komen sprinten, en kon maar nipt zijn voorsprong behouden om zo de Vuelta 2017 te winnen!

De Kloefkappers van Stefaan bestonden uit de top 4 van het algemeen klassement, de winnaar van 4 ritten (Trentin), de berggeit (Angel Lopez) en enkele kapers in overgangsetappes. Een ideale mix dus die zorgt voor een ongezien hoge eindscore bij Gitovu: 5396 punten!

Op slechts 7 punten volgt Hans zijn ploeg zonder naam met daarin dezelfde topnamen als bij Stefaan, maar ook een tegenvallende topper (Bardet) en enkele hoog scorende en goedkopere renners zoals Rojas en Poels.

Hilde Van Acker mag het podium vervolledigen met een iets alternatievere ploeg. Het is dan ook opmerkelijk dat de eerste twee maar liefst 300 punten meer scoren als nummer drie.

De rest van de top 10 ziet er al volgt uit:
4. Glenn Vandamme
5. Mattias Goderis
6. Alain Vermeulen
7. Robin Haek
8. Sandy Poppe
9. Thomas Wieme
10. Gunther Defrancq (ooit lang leider geweest)

Houd onze Facebookpagina in de gaten voor zicht op de best mogelijke ploeg van deze Vuelta!

De winter komt eraan dus gaan we met z'n allen van het WK en het veldrijden genieten.

We zien jullie graag terug in het voorjaar 2018 met ... een spiksplinternieuwe website die alleen maar beter zal werken!

Bedankt voor een schitterend 2017!

10/09/2017

Contador zet de puntjes op de i

Een passend afscheid voor de meest succesvolle ronderenner van de afgelopen 10 jaar: ritwinst in de ronde van zijn eigen land bovenop de Angliru! Achter hem kwam het Sky duo Poels-Froome nog dicht. En zo steekt Froome als enige renner in het moderne wielrennen na de Tour ook de Vuelta zege op zak in één jaar!

Nibali kon zijn tweede plaats nog veilig stellen, Zakarin vervolledigt het podium. In de truien gaat Froome ook met de puntentrui aan de haal, al is een zege van Trentin in Madrid zeker mogelijk! Villella pakt dan weer de bergtrui.

De ritzege bij Gitovu is voor Silvere Goeminne! Rudy Hendrickx en Magda Denys eindigen tweede en derde. En vooraan in het algemeen klassement blijft Stefaan Detremmerie aan de leiding, zij het met een nipte voorsprong op Gunther Defrancq. Die laatste heeft echter Majka als kopman wat niet veel punten zal opleveren in het eindklassement. Hans D'Hondt blijft op plaats drie.

Morgen: sprinten in Madrid. Trentin of zien we de Cort van vorig jaar nog eens terug?

08/09/2017

De Gendt zorgt opnieuw voor Belgisch succes

Thomas de Gendt heeft zijn doel bereikt in deze ronde van Spanje en steekt de overgangsrit van vandaag op zak. De Gendt was de sterkste van de vluchters en hield in de sprint Pantano en Garcia Contina af. Vor lotto-Soudal is het een succesvolle ronde, het is al hun vierde overwinning. Bij de favorieten geen verschuivingen vandaag, morgen staat de laatste zware bergrit op het programma met aankomst op de gevreesde Angliru. Komt Froome nog in de problemen of is zijn voorsprong groot genoeg?

Wouter de Rouck wint voor Laurent Vermeersch en Koen Seynaeve. In het algemene klassement staat Stefaan Detremmerie op kop voor Gunther Defrancq en Hans Dhondt.