pronostiek: La Vuelta 2016
12/09/2016

Wouter de Bruijn wint Vuelta 2016

Na eerder op het jaar zijn vroege form te tonen met een 3e plaats in de Giro zet Wouter de Bruijn de Vuelta naar zijn hand. Hij sprokkelde een mooie voorsprong bijeen en kon zelfs gemakkelijk nog 300 punten meer scoren op zijn dichtste achtervolgers: hij had Froome namelijk niet als kopman aangeduid. Uitstekende ploeg dus!

Op plaats twee vinden we Michel van Houdt die ook een prachtige prestatie neerzet: hij heeft maar liefst 5 opgaves in zijn team maar weet zich toch op plaats twee te nestelen.

De derde plaats is ook voor een Michel, Michel Verbeke. Hij heeft uiteraard de combo Quintana-Froome, maar zijn renners uit de tweede rang zijn net iets anders wat hem op plaats drie brengt.

Halen ook een Gitovu diploma met een lovenswaardige plaats in de top 10:
4. Ine Berlo
5. Francois Tytgat
6. Carol Goeminne
7. Stijn Dezaeytijd
8. Quinten Couckuyt
9. Jacques Billekens
10. Uriah De Pauw


Dan zijn er ook nog de truien voor de gespecialiseerde ploegen:

- Aron De Goignies (puntentrui)

- Francois Tytgat (bergtrui)

- Joran Pollie (overgangsritten)

- Brian Van Overloop (tijdritten)

Geweldig goed gedaan aan alle 433 ploegen die deelnamen!

Houd ook onze Facebook pagina in de gaten waar later deze week de best mogelijke ploeg voor de Vuelta op zal komen.

Verder bedanken wij jullie voor opnieuw een mooi Gitovu jaar. De echte sfeer van het veldrijden is momenteel nog ver weg, maar na het ploeteren in de modder zien we jullie terug begin 2017 voor een flinke portie kasseien en Vlaamse heuvels!

Het Gitovu team

10/09/2016

Froome verplettert de rest

Froome heeft met overtuiging de vlakke tijdrit in Calpe gewonnen. Hij maakt 2'16 goed op Quintana die nu nog 1'21 overhoudt op de Brit. Dat betekent aanvallen en vuurwerk in de zware bergrit op zaterdag!

Deden het ook goed: Contador die op het podium springt, Talansky die over Yates wipt, Scarponi, De La Cruz en Moreno die de top 10 binnenkomt. Sanchez valt er uit.

Veel gescoord bij Gitovu: Brian Van Overloop pakt de ritzege voor Fanny Carein en Stijn Eeckloo.

In het algemeen klassement zien we wat afscheiding tussen de top 4 en de rest: Michel Van Houdt (4e) en Wouter de Bruijn (3e) staan zo'n 50-70 punten voor nummer 5. Uriah De Pauw (2e) staat dan weer 70 punten voor hen. En helemaal bovenaan prijkt Bjorn Weyhaeghe met een kloofje van een goeie 50 punten.

De zware bergrit van zaterdag kan nog wat verschuivingen teweeg brengen en zal het algemeen klassement in zijn definitieve plooi leggen.

10/09/2016

Latour wint laatste bergrit, Quintana stelt eindzege veilig

Pierre Latour (ag2r) heeft de laatste bergrit in de ronde van Spanje gewonnen. De jonge Fransman was in een spurt met twee bergop iets sterker dan Atapuma. De strijs tussen de favorieten gaf opnieuw vuurwerk. Contador stak het vuur aan de lont, maar moest zijn meedere erkennen in de podiumkandidaat Chaves, die zijn derde plaats nog kon afsnoepen. Froome bestookte Quintana meermaals, maar de Colombiaan gaf geen krimp en stelt zo zijn eindzege in de Vuelta veilig.

Morgen staat nog een vlakke rit op het prgramma en zijn de sprinters een laatste keer aan zet.